Naslovna

Vesti

30.04.2013.
Battlefield 4 stiže u oktobru

Nedavno je objavljen promotivni poster od starne EB Games, australijskog maloprodajnog objekta koji se bavi prodajom igara, na kojem je objavljena informacija da će se Battlefield 4 izdanje popularne igre na tržištu pojaviti poslednjeg dana oktobra ove godine. Informacije koje su prethodno objavljene ukazuju na to da će najnovije izdanje odlikovati tri verzije i to za teritoriju Severne Amerike, Kine i za teritoriju Rusije. Battlefield 4 zvanično je predstavljen u toku održavanja GDC 2013 događaja od strane kompanije Electronic Arts, a do sada su potvrđene verzije za Xbox 360, PlayStation 3 i PC.

izvor: www.itsvet.com
27.04.2013.
Batman: Arkham Origins multiplayer

Batman: Arkham Origins će biti prvi nastavak Arkham serije koji je će karakterisati multiplayer, navode višestruki izvori upoznati sa planovima kompanije. U okviru multiplayer komponente igre, igrači će biti u mogućnosti da igraju kao članovi Jokerovog ili Banetovog ganga i da pokušaju da savladaju Batmana i Robina. Zločinci u multiplayer režimu igre će biti Killer Croc, Deadshot, Firefly, Black Mask, Deathstroke i „neka vrsta Electorman karaktera“. Nikakvi drug detalji nisu potvrđeni a predstavnik za štampu kompanije Warner Bros nije bi dostupan za komentar.

izvor: www.itsvet.com
26.04.2013.
AMD o HD 7990 modelu

Kompanija AMD je iznela neke tehničke detalje koji se odnose na Radeon HD 7990 karticu ove kompanije čija cena će biti $999 i koja je jedna od najmoćnijih kartica na tržištu koja ima mogućnost rada sa najzahtevnijim igrama u 4K rezoluciji. Reč je o kartici koja nudi 8Tflopa čiste računarske snage što je dvostruko više nego kod Radeon HD 7970 kartice i četiri puta više nego što nudi grafičko rešenje PlayStation 4 konzole. Ova kartica poseduje 8.6 milijardi tranzistora odnosno 1.5 milijardi više nego NVIDIA Titan što omogućava da bez problema u 4K rezoluciji i sa maksimalnim detaljima pokreće igre kao što je Tomb Raider i Crysis 3.

izvor: www.itsvet.com
24.04.2013.
Nema pravog survival horor žanra trenutno

Izgleda da neće morati da prođe puno vremena pre nego što partnerstvo kompanije Bethesda sa Tango Gameworks bude donelo neke plodove dvema stranama. Naime, kompanija Bethesda je najavila da kreator Resident Evil franšize Shinji Mikami radi na The Evil Within naslovu. Nova horor igra sa temom preživljavanja trenutno je predviđeno da se pojavi na Xbox 360, PC, PS3 i konzolama naredne generacije tokom naredne godine. Mikami je izjavio da su on i njegov tim veoma posvećeni kreiranju uzbudljive nove franšize koja će obezbediti fanovima savršenu kombinaciju horora i akcije. Resident Evil franšiza je do sada prodata u preko 50 miliona jedinica.

izvor: www.itsvet.com
23.04.2013.
HDD cene se vraćaju na stare

Prošlo je oko 18 meseci od kako su Tajland pogodile poplave koje su izazvale prekid rada velikog broja proizvođača hard drive-ova u ovoj zemlji, što je dovelo do porasta cena hard drive-ova jer su kritično oštećena vitalna postrojenja za proizvodnju. Pre oko godinu dana je predviđeno da će cene hard drive-ova da padaju postepeno. Sada, nakon godinu dana cene hard drive-ova su se vratile na nivo pre poplava. Tako recimo 3TB drive koji se obrće brzinom od 7200 o/min košta $ 135, što je 4.5 centi po 1GB skladištenog prostora. Drive-ovi kapaciteta 4TB su nešto skuplji, ali ne mnogo, pa je cena ovog modela $ 189.

izvor: www.itsvet.com