Naslovna

Vesti

09.04.2013.
Intel potvrdio USB bug na Haswell čipsetu

Intel je potvrdio postojanje USB bug-a u narednoj generaciji Haswell čipseta. Bug može da dovede do toga da USB 3.0 uređaji, kao što su thumb drive-ovi postanu nevidljivi nakon ulaska računara u stand by režim. U nekim slučajevima USB uređaji se ponovo konektuju sa računarom. Prema navodima kompanije Intel novi stepping čipseta će popraviti ovaj problem. On će biti poslat postojećim korisnicima ovog čipseta 19. aprila. Konačna verzija procesora sa popravljenim problemom će biti dostupna počevši od 15. juna. Haswell koji se trenutno isporučuje proizvođačima računara je naredna generacija Intel mainstream procesora koja pokreće ultrabookove.

izvor: www.itsvet.com
06.04.2013.
PlayStaiton 4 kao savršeni igrački PC

U nedavnom intervjuu, potpredsednik kompanije Epic Games Mark Rein je nazvao Sony-jevu nastupajuću PlayStaiton 4 konzolu „istinski savršenim igračkim personalnim računarom“ i pohvalio kompaniju zbog toga što je načinila stvari lakšim za programere. On je rekao da smatra da je veoma pametno od strane kompanije Sony što je izgradila vrstu unapređene PC arhitekture i zatim uložila sve svoje napore da to i ostvari. Rein je bio i veoma uzbuđen vezano za činjenicu da PS4 poseduje 8GB GDDR5 memorije i da konzola nudi opcije za digitalno preuzimanje. Nova konzola poseduje 16 puta više memorije nego PS3 što će obezbediti zaista vrhunski igrački doživljaj.

izvor:www.itsvet.com
05.04.2013.
ADATA razvija SATA-3 SSD

Proizvođač DRAM-a i interfejs kartica ADATA je najavio predstavljanje serije SX1000L serije solid state drive-ova za preduzeća. Dostupni u 2.5“ standardnoj SATA formi, par SX1000L drive-ova implementira naprednu tehnologiju kontrolera sa ciljem unapređenja performansi čitanja/pisanja. SX1000L koristi tehnologiju statičkog niveliranja sa ciljem maksimizovanja srednjeg vremena uređaja pre otkaza koje iznosi 1.500.000 časova. Obezbeđujući dugoročno rešenje koje je neophodno kada je reč o računarstvu visoke gustine i operacijama servera pod velikim opterećenjima. Sekvencijalna brzina čitanja je 560MB/s dok je brzina pisanja 340MB/s.

izvor: www.itsvet.com
03.04.2013.
Novi NVIDIA GeForce 700M GPU-ovi

NVIDIA je najavila pet novih modela GPU-ova za laptop računare koji donose tri tehnologije koje automatski uvećavaju perfomanse laptopa. Bez ikakve potrebe za bilo kakvim dodatnim podešavanjem od strane korisnika tehnologije u pozadini rade kako bi se produžilo trajanje baterije, unapredile perfomanse i obogatilo vizuelno iskustvo, Tehnologije koje se koriste na novim GPU-ovima uključuju sledeće: nova NVIDIA GPU Boost 2.0 tehnologija koja inteligentno podešava GPU brzinu kako bi se maksimalno iskoristile perfomanse, NVIDIA Optimus tehnologija koja omogućava dug rad na bateriji gaseći GPU kada nije potreban i GeForce Experience softver koji menja podešavanja u igrama za najbolje perfomanse i vizuelni kvalitet.

izvor: www.itsvet.com
02.04.2013.
Tomb Raider postavlja rekord franšize

Tokom Game Developers konferencije rukovodilac Crystal Dynamics studija Darrell Gallagher je obelodanio da je Tomb Raider postavio rekord franšize kada je reč o prodaji. On je objasnio da je ponovni početak serijala ostvario najvišu prodaju u prvoj nedelji u istoriji serijala.Igra je zabeležila 1 milion igrača u prvih 48 časova dostupnosti i prodata je u 3.4 miliona jedinica do sada. Međutim, Square Enix navodi da je ove nedelje Tomb Raider propustio da ispuni očekivanja. Galagher istovremeno navodi da je Tomb Raider najveća igra koju je Crystal Dynamics ikada izradio.

izvor: www.itsvet.com