Naslovna

Vesti

18.04.2013.
Sony ISP predstavio najbrži kućni internet

Sony ISP u Japanu je pokrenuo 2Gbps internet servis za koji se navodi da je najbrži na svetu za kućnu upotrebu. So-net Entertainment je počeo da nudi svoj „Nuro“ na optičkim vlaknima bazirani servis za upotrebu u domovina korisnika, apartmanima i malim poslovnim korisnicima u Tokiju i šest prefektura u okolini. Ova usluga košta $51 mesečno sa dvogodišnjim ugovorom, plus je potrebno platiti instalaciju koja je trenutno besplatna za one koji se prijave online. Brzina uplaoda koju ovaj servis nudi je 1Gbps. Kompanija navodi da usluga uključuje rentiranje optičke mrežne jedinice koja je dizajnirana da upravlja visokim brzinama.

izvor: www.itsvet.com
16.04.2013.
VLC Media Player 2.0.6

VLC medija plejer je visoko portabilni multimedijalni plejer za različite audio i video formate kao i DVD, VCD i različite streamig protokole bez dodatnih kodeka ili programa. Takođe, možete ga koristiti i kao server za stream unicast ili multicast sadržaja u IPv4 ili IPv6 u mrežama visokog propusnog opsega. VLC može da reprodukuje MPEG-1, MPEG-2 i MPEG-3/DivX fajlove sa hard diska, CD-ROM drive-a itd, može da reprodukuje sadržaje sa satelitskih kartica. Nova verzija odnosi HTTPS reprodukciju sa nekim od sertifikata koji su ranije bili odbijani. Dostupna je popravka za prekinute asf fajlove, popravka za MKV ponašanje sa nepoznatim ili novim ebml elementima.

izvor: www.itsvet.com
12.04.2013.
Acer 7.9“ Iconia A1-810 quad-core tablet

Acer još uvek nije zvanično najavio Iconia Tab A1-810 model, ali ovaj model se pojavio kod nekih od online prodavaca pa možemo da steknemo uvid u specifikacije ovog modela. A1-810 model ima neke impresivne performanse da ponudi kao što su 1GB sistemske memorije i 1.2GHz quad core procesor. Kompanija je odlučila da ugradi Cortex A9 čip kreiran od strane kompanije MediaTek umesto Qualcomm ili NVIDIA rešenja. Ovaj model poseduje 1024x768 IPS panel koji je sličnih specifikacija kao što je onaj kod iPad mini modela. Ostale opcije uključuju 802.11n konektivnost, Bluetooth 4.0 i GPS module kao i 3250mAh bateriju.

izvor: www.itsvet.com
11.04.2013.
Gaming Tower PC u Japanu

U Japanu je kompanija Fight-go Japan predstavila Gaming Tower PC koji karakterišu tri full HD CD ekrana Passant Ex Prospec Gamer Alpha. Osnovna konfiguracija ovog računara je Intel X79 Express čipset, 16GB memorije, 256GB SSD x 2, 1TB HDD, DVD, Core i7-3930K radnog takta 3.2GHz, GeForce GTX 680, Super multi Drive, Enermax EPM1200EWT napajanje kao i 64-bitni Windows 7 Professional. Sistem podržava tri LG 23EA73LM-P full HD AH-IPS monitora. GeForce GTX 680 kartice su u SLI konfiguraciji pri čemu se monitori mogu koristiti kao pojedinačni desktop ekran. Matična ploča je Asus Rampage IV Extreme. Cena ove konfiguracije u Japanu je $ 4032.

izvor: www.itsvet.com
10.04.2013.
PayPal stigao u Srbiju

Srbija je u noći između 9. i 10. aprila 2013. godine postala dostupna na listi zemalja iz kojih je moguće otvoriti PayPal nalog. Prema onome što možemo videti, za sada je moguće povezivati samo platne kartice. Probali smo Visa kartice izdate kod dveju banaka koje posluju u Srbiji (dakle srpske kartice) i obe su uredno dodate na nalog koji smo večeras otvorili. Zvaničnih informacija za sada nema, a vrlo je verovatno da će u prvoj fazi biti moguće samo plaćanje, dok naplata preko ovog sistema još uvek nije podržana.

izvor: www.itsvet.com