Naslovna

Vesti

07.10.2011.
Odložen Dead Island DLC

Igrači koji su se nadali da će uskoro imati priliku da uživaju u novim avanturama u okviru Dead Island igre po svoj prilici će morati da sačekaju još malo. Deep Silver je objavio da je dodatak Bloodbath Arena odložen. Prema informacijama koje su objavljene na Facebook strani, Techland navodi da im je potrebno više vremena da dodatno unaprede igru pre nego što ona bude spremna za prodaju. Pa ipak, igrači neće morati dugo da čekaju na Bloodbath Arena update sadržaja. Prema nedavno objavljenim informacijama, novo izdanje DLC trebalo bi da se pojavi u toku ove nedelje. Nakon nastupajućeg DLC uskoro se očekuje i filmsko izdanje Dead Island.

izvor: www.itsvet.com
06.10.2011.
Umro Stiv Džobs

Kompanija Apple objavila je saopštenje u kome se navodi da je njen suosnivač i dugogodišnji izvršni direktor Stiv Džobs, umro u sredu, u svojoj 56. godini.

U saopštenju Upravnog odbora kompanije navodi se da su Džobsova posvećenost i energija bili izvor nebrojenih inovacija koje su obogatile i unapredile živote ljudi širom sveta. “Svet je postao neizmerno bolji zahvaljujući Stivu”, navodi se u saopštenju.

 

Ceo članak

izvor: www.mikro.rs
06.10.2011.
Asus matične ploče sa PCI-Express 3.0

Nakon predstavljanja tri prave PCIe 3.0 matične ploče, P8Z68 Deluxe/GEN3, P8Z68-V Pro/GEN3 i P8Z68-V/GEN3, Asus je predstavio listu svih svojih LGA 1155 modela koji podržavaju novi PCIe standard i takođe pomenuo ploče koje su kompatibilne sa 2012 Ivy Bridge čipovima. Prema navodima ove kompanije i više ne-SLI LGA 1155 ploča mogu da iskoriste prednosti PCI-Express 3.0, ali samo kada su uparene sa Ivy Bridge procesorom. PCIe Gen 3 lista kompatibilnih ploča uključuje Z68, P67, H67 kao i H61 matične ploče. Takođe, ova lista uključuje sve gore navedene čipsetove plus SLI omogućene P67 i Z68 ponude. Da bi se koristili Ivy Bridge procesori neophodno je ažuriranje BIOS-a.

izvor: www.itsvet.com
06.10.2011.
Metal Gear Solid HD Collection

Za nešto više od mesec dana, tačnije 8. novembra za PS3 i Xbox 360 će se pojaviti Metal Gear Solid HD, kolekcija „optimizovanih i ponovo urađenih“ verzija klasika koji su izdati za PS2 i PSP konzole. Međutim, Konami ima nešto specijalno za ljubitelje ove franšize pa će tako ovaj paket pored naslova Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater i Metal Gear Solid: Peace Walker, ovaj paket sadržati i knjigu od 248 strana koja donosi mnoštvo ilustracija i za koje je bio zadužen glavni umetnik koji je radio na franšizi Yoji Shikanava. Za sada nema informacija o ceni ove ograničene edicije.

izvor: www.itsvet.com
05.10.2011.
Apple noviteti, oktobar 2011.

Toliko pompezno najavljivani, toliko željno iščekivani, Apple Keynote je došao i pre nekoliko sati i prošao. Svašta se očekivalo od kompanije koja je u poslednje vreme zaista bila inovator, i jedne od trenutno najmoćnijih korporacija na svetu. iPhone 5, jeftinija verzija iPhone-a, novi iPod uređaji i svašta još se vrtelo po glavama zaljubljenika u Apple, a ruku na srce i onih koji ih i ne vole toliko. Razloga je mnogo, a glavni - ono što Apple predstavi nekako se vrlo, vrlo brzo kopira i slični proizvodi se viđaju kod drugih proizvođača. Šta smo od svega toga dobili?

 

Ceo članak

izvor: www.benchmark.rs